Een mooie afsluiter

Het jaar zit er weer op. Jammer dat we niet van 450 km konden concoursen, we moesten het doen met 350 km. Het werd een mooie afsluiter met 3-4-5-7 NPO tegen 4.720 duiven. In de sector met Zeeland werd het 6-8-9-11 tegen 7.047 duiven.

Ik was de baden van het kweekhok aan het leeggooien toen ik een melding kreeg dat er een duif was geconstateerd. Ik keek in de lucht en zag er nog drie draaien. Mocht mijn trouwe letter nog hebben geleefd, dan had hij ze ongetwijfeld zien aankomen.

Mijn eerste duif is een dochter uit Avatar (zelf NPO-winnaar) gekoppeld aan Witbuiks Best (ook NPO-winnaar). De tweede komt uit Lichte Super Rossi x een zus van Mister Millennium. De derde komt uit de samenkweek met Eijerkamp Olympic Jozef x Dragon Girl. De vierde komt uit een zoon van Uranus Willem de Bruijn x een dochter van het Golden Pair.

Stuk voor stuk uit de beste lijnen, maar zoals ik eerder zei hebben de jonge duiven in Brabant 2000 geen eerlijke kans gehad om te laten zien wat ze kunnen. Door het voortdurend inkorten van de vluchten worden er nu overal jongen uitgeselecteerd die volgend jaar toppers konden worden.

Zo kreeg ik mails of ik tevreden was met het resultaat. Sommige mensen hebben schijnbaar een hoog verwachtingspatroon, zonder dat ze zelf een fatsoenlijke prijs kunnen spelen. Ik speelde dit jaar 22x de 1e in de grootste vereniging van Brabant 2000 en had heus niet elke week de wind in mijn voordeel. Verder haast elke vlucht top 10 in de afdeling en verschillende keren met meerdere duiven. Voor mezelf ben ik dus inderdaad tevreden, over het beleid uiteraard wat minder.