De ene na de andere

Brabant 2000 is inmiddels meester in het inkorten of wijzigen van vluchten die op het vliegprogramma staan.

Vorige week werd ons beloofd dat de wedvlucht vanuit Châteaudun (450 km) een week zou worden verschoven vanwege de hitte. Ondanks die belofte kort men nu alsnog 100 km in.

Volgens eigen schrijven heeft Brabant 2000 zich in de nesten gewerkt door eerder in het seizoen de dagfond duiven ’s middags met 30+ graden te lossen. Er loopt een onderzoek naar die miskleun en men wordt door verschillende instanties in de gaten gehouden. Dat de leden kind van de rekening zijn, boeit verder niemand.

Nu zou het NPO-bestuur zich moeten laten gelden en geen losvergunning afgeven voor Melun, enkel voor Châteaudun. Men heeft bij Brabant 2000 namelijk niet in de gaten dat wanneer a.s. zaterdag met een zuidoostenwind gelijktijdig met Zeeland vanuit Melun wordt gelost, die fout zich nogmaals zal herhalen.