En nu?

Zaterdag staat Melun (350 km) op de planning met zoals het er nu uitziet alweer een zuidwestenwind. Waarom dan niet gewoon het reguliere programma aanhouden, want die laatste 50 km merken de duiven echt niet.

Ik ben het al jarenlang oneens met het beleid van Brabant 2000, met name op het gebied van het jonge duivenspel. Dit jaar hebben ze het wel heel bont gemaakt en hebben ze bij al hun leden onnodig de spelvreugde ontnomen.

Na al die missers hoop je dat ze op de valreep nog iets fatsoenlijks terug willen doen voor de leden, maar dat lijkt er niet in te zitten. ‘Geen chauffeurs’, hoor je dan. Meerdere mensen hebben zich hiervoor aangeboden, dus dat lijkt me geen sterk argument.

Veel andere afdelingen spelen a.s. zaterdag boven de 400 km, wat hier ook prima had gekund. Het had de week erop minstens Fontenay (420 km) moeten zijn, dan Melun (350 km) en als afsluiter Châteaudun (450 km). Zo had men iets terug kunnen doen voor de leden. Maar nee, in plaats daarvan wordt het 350, 350, 450 en 289 km.

Men wil het liefst rond de kerk blijven vliegen en zoveel mogelijk invliegmomenten creëren voor de overnacht, waar uiteindelijk amper duiven op weggaan binnen onze afdeling. De vluchten die het meest in trek zijn en het meeste geld opbrengen, laat men links liggen.

Ik heb inmiddels meerdere leden uit Rayon 1 gesproken die acuut zouden stoppen met de duivensport als het weer Pont-Sainte-Maxence werd dit weekend, waaronder jeugdleden. Het directe gevolg van dit beleid.