Kostenbesparend

Brabant gaat de nalijn en de jonge duiven op dezelfde plaats lossen, namelijk Quiévrain. In het kader van kostenbesparing, denk ik? Waarschijnlijk wordt het zondag, want zaterdag lijkt mij geen mogelijkheid wat het weer betreft.

Zondag komt men waarschijnlijk in de problemen met de Belgen en zal men moeten uitwijken naar Bierges 90 km, waar Zuid-Holland met een enorm konvooi zal staan. Wel wil men hitteprotocolprijzen hanteren. Men mag tot 300 km lossen van het NPO, Pont-Sainte-Maxence zou dan samen met Morlincourt de beste optie zijn.

Men lijkt echter zo gemakkelijk mogelijk te willen werken en zoveel mogelijk in de kas te willen overhouden. Kees Bosua had het over een afdeling met het slechtste programma en het slechtste vervoer. Welke zou hij toch bedoelen?

Brabant doet niets anders voor het jonge duivenspel dan inkorten. We hadden Bierges 90 km, Quiévrain 124 km (afgelast), Niergnies 180 km en Pont-Sainte-Maxence 289 km (allen met een zuidwestenwind). Nu dus nog Quiévrain 142 km, Melun 350 km, Morlincourt 245 km en Châteaudun 450 km. Als alles goed gaat, natuurlijk.

Je zou om minder willen stoppen met de duivensport. Hier gaat de helft van de jonge duiven maar op de nalijn, andere opties zijn er niet.