Nog enkele weken

Het seizoen dendert door, nog enkele vluchten en we moeten de balans gaan opmaken. Met de jonge duiven is het nog niets geweest, elke week hebben ze de wind mee op veel te korte afstanden. Nu wordt alles weer ingekort wegens de warmte, geloof ik. Het zal erg moeilijk worden om ze nog ervaring op te laten doen.

Ik moet mijn excuses aanbieden aan de leden van het IWB, ik was namelijk in de veronderstelling dat niemand daar duiven heeft gehad. Het IWB bestaat uit vier actieve duivenliefhebbers, die naar het schijnt puik presteren.

Het IWB had volgens het onderzoeksrapport wat op de website van Brabant 2000 stond geen negatief advies gegeven voor de lossing van 11 juni om 13.00u met 30 graden. Dan gaat een mens twijfelen aan iemands ervaring. Mijn excuses, dus.

Het wordt me wat te ingewikkeld allemaal. Ik heb reeds 45 jaar duiven en in al die jaren was het in de zomer regelmatig 30+ graden. De jonge duiven konden vroeger prima verder vliegen dan nu. Dit deden ze nog met duiven waar geen pluimen in zaten, er werd namelijk niet verduisterd. Ik kan me niet herinneren dat er toen schrikbarende verliezen waren.

Waar gehakt wordt vallen spaanders, de juiste beslissingen nemen is één van de moeilijkste dingen die er is.