Jongen die niet willen trainen

Sinds een week trainen de jonge duiven hier verplicht een uur met de vlag.

Natuurlijk is er altijd een groep die snel terugkeert. Er liggen meerdere koppels jongen met eitjes die ik vervangen heb door kalkeitjes. Die duiven willen snel terug het hok in, dat is nu eenmaal zo. In de eerste week schop ik soms een bal in de lucht, zodat ze blijven vliegen. Dit begrijpen ze snel.

Ik voer de jonge duiven elke avond stevig af, zodat er altijd nog wat overblijft. De dag erna moeten ze wel snel binnenkomen van de training, want op een gegeven moment stop ik met voeren en hebben eventuele buitenblijvers dus niets. Dit leren ze snel af.

Ik maak de voeding nooit lichter om ze aan het trainen te krijgen. Als ze niet willen trainen, zou ik eerst de gezondheid laten controleren. Zijn ze gezond, dan kan een rookbom nog verschil maken. Willen ze daarna nog steeds niet trainen, scheid ze dan maar. Ik ken er genoeg die een seizoen lang gescheiden spel spelen met de jongen.

En inderdaad, mijn jonge duiven krijgen het gehele jaar dagelijks Origanum Red en Champions Mineralenmix en tweemaal per week Prestavit. Zodra voor hun de wedstrijden beginnen, komt daar nog Octavit bij.