Normaal concours

We hadden gisteren een vroege lossing met een normaal verlopen concours. John van Dongen heeft een superjaar en won maar weer eens de 1e prijs.

Ikzelf won de 10e NPO tegen 7.126 duiven met Witbuiks Queen uit New Witbuik (3e nationaal Asduif) x dochter Super Rossi. Witbuiks Queen is een jaarling en won tot nu toe:

  • 1e Orl√©ans 1.681 d.
  • 2e NPO Orl√©ans 4.532 d.
  • 7e provinciaal Morlincourt 18.082 d.
  • 10e NPO Pont-Sainte-Maxence 7.126 d.

 

Jan won in Friesland de 7e NPO Arlon tegen 8.536 duiven met een dochter van Olympic Turbo (Turbo Rossi Eijerkamp x Olympic Millennium) x Athena’s Rossi (5e nationaal Asduif en dochter Super Rossi). Uit dit koppel wonnen nu drie van de vier vorig jaar gekweekte jongen top 10 NPO.

Ik had 18 duiven mee, de rest kreeg rust. De duiven die er erg aan toe waren van de middaglossing vorig weekend, hebben het uiteindelijk helaas niet overleefd. Het oude duivenseizoen moet ik dus met een ontregelde ploeg zien af te ronden. Maar goed, mocht ik slechts van één goede duif afhankelijk zijn, dan had ik pas echt een probleem.