Niet zo slim

Wij konden afgelopen zaterdag niet worden gelost. Het voorbeeld van de Belgen volgen, namelijk op vrijdag lossen, daar wilde men niet aan. Het werd uiteindelijk overstaan en naar een losplaats rijden waarvan men van tevoren al kon zien dat daar niet kon worden gelost vanwege de regen.

Het IWB bevestigde dit middels hun advies om niet te lossen en huiswaarts te keren. Des te groter was onze verbazing dat men toch besloot om rond 13.00u ’s middags met 32 graden in Quiévrain te lossen.

De daken hier zaten vol duiven. Op de weg liepen verschillende duiven die door de hitte, drie nachten mand en al dat heen en weer gerij totaal versuft waren. Wij liefhebbers doen ons uiterste best om onze duiven in goede conditie in te manden en staan nu met de handen in het haar.

Waarom werd er niet geluisterd naar het IWB? Je had ze naar huis kunnen rijden en de volgende ochtend met normale temperaturen kunnen lossen. Nu is op veel plekken het hok half leeg en zijn de duiven in de vernieling.

Ook mij is hiermee de zin in het oude duivenseizoen ontnomen. Uit meerdere hoeken verneem ik nu dat men stopt met de oude duiven en wacht op de jongen. Men zal de komende twee dagfond vluchten drastisch moeten inkorten, willen ze überhaupt nog duiven te vervoeren hebben.