Het zal weer pittig zijn!

Morgen Châteauroux (568 km), dat wordt ongetwijfeld een pittige opdracht. De wind draait in de loop van de ochtend van zuidwest bij lossing naar oost halverwege de vlucht.

Er zijn 24 duiven onderweg, ik heb ze immers om mee te spelen. Moest ik ze telkens thuishouden bij een oostenwind, dan moet ik dat zeker doen bij een westenwind, die voor mij nog ongunstiger is.

Duiven thuishouden doe ik maar zelden. Ik probeer voor het vliegseizoen alle duiven gezond aan de start te brengen, zodat ik ze gedurende het seizoen alleen maar hoef te onderhouden.

Dit neemt niet weg dat het zeker zwaar zal worden. Als verzorger kan je alleen je best doen, maken dat ze gezond zijn en zorgen dat er genoeg brandstof in de tank zit in de vorm van vetten en eiwitten.

Op Morlincourt gaan ook 24 duiven mee, dat is voor mij ca. 248 km.

Jonge duiven

De jonge duiven vertoeven met deze hitte hele dagen buiten, uiteraard niet op de vluchtdag. Ze vliegen zo te zien graag in deze warmte en dus laat ik ze maar wat ontspannen nu dat nog kan. Het verplicht één uur trainen en luisteren begint eind deze maand.

Vanaf dan is het ook voor hun 10 weken werken geblazen. Aan ons de taak om ze goed ingevlogen en gezond aan de start te brengen. In mijn beste jaren ging het van begin af aan goed (idem bij de oude duiven). Dit moet ook wel, het jonge duivenseizoen is immers zeer (lees: te) kort van duur.