Taai seizoen

Gisteren was het wederom een stevige werkvlucht. Ditmaal begon ik met de 9e, 13e en 14e NPO tegen 10.703 duiven. De cijfers waren 5x per honderdtal, 29 per tiental en 41 van de 60 per viertal. Een stuk minder dan voorgaande weken, dus. Op het moment van schrijven mis ik nog drie duivinnen.

De komende dagen ga ik bekijken wie er naar de eerste dagfond vlucht gaan. Dit zal zeker geen grote mand worden. Het seizoen is nog lang en het lijkt me onverstandig om meteen alles voor de leeuwen te gooien.

De jonge duiven gaan morgen weer op pad. Het lukt me niet om ze voor te blijven, ze vertrekken hard wanneer ik ze los. De kwaliteit van de jongen oogt stukken beter dan vorig jaar. Dit moet ook wel, want het oude vlieghok is aan vervanging toe.

Blue Atlantic won voor de tweede keer top 10 NPO. Als ze op haar moeder lijkt, houdt het daar niet bij op, want Dragon Girl won 5x top 10 NPO. De vader is Atlantic van Bas Verkerk uit het topkoppel Duncan x Kiki Kate.

John van Dongen trok zijn goede vorm door en maakte een knaluitslag. Rene Roks uit St. Willebrord won met dezelfde duif top 10 die vorige week ook top 10 won. Dit is trouwens een 50% Embregts-Theunis duif.

We hebben in Rayon 2 zeker niet te klagen met de noordoostenwind, al ligt Rayon 1 dan nog veel gunstiger, zou je denken.