Tussen de buien door

De duiven zijn toch nog even los geweest vandaag. Morgen (de dag van inkorven) en op de dag na aankomst mogen ze niet naar buiten. Rust vind ik net zo belangrijk als training, mits ze goed zijn ingevlogen.

Er wordt voor zaterdag een noordenwind voorspeld, dus het kan zomaar 5 uurtjes vliegen worden. Waarschijnlijk laten andere duiven en liefhebbers zich dan zien. Deze wind is voor iedereen even gunstig, dus er kunnen overal vroege duiven vallen.

Bij John Vasterink vliegen momenteel twee kleinkinderen van het Golden Pair die hard op weg zijn uit te groeien tot witte raven. Beide hebben dit jaar 3x gevlogen en wonnen:

  • De duivin 6/6.012 duiven, 1/15.936 duiven, 7/3.195 duiven, 2x per duizendtal.
  • De doffer 9/6.012 duiven, 2/15.936 duiven 18/3.195 duiven, 1x per duizendtal.