Regen niet altijd een zegen

Het is geen weer om de duiven los te laten, dus dan maar een training minder. De jonge duiven gaan ook niet los met dit weer, maar kunnen wel in de spoetnik in de regen zitten als ze dat willen.

De jonge duiven zijn gechipt, alleen nog de chipring omdoen. Redelijk vroeg, maar hiermee ontlast ik de mensen die anders op het laatste moment een hele vereniging moeten chippen. Ze krijgen hun chip pas aan nadat ik er enkele keren mee op pad ben geweest, wat in de komende weken gaat beginnen.

Aanstaande zaterdag staat Melun (351 km) op het programma, oftewel een sprong van dik 100 km. Vermoedelijk met een noordenwind, dus ze kunnen dit dagje rust best gebruiken.

Nu dus dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend Octavit over het voer en ’s avonds nog extra NPO-mix na de reguliere maaltijd. Op woensdagavond moeten de duiven vol zitten en dan donderdag rond het middaguur nog volle bak NPO-mix voor enkele uren. De NPO-mix is licht verteerbaar en de aanwezige vetten hebben ze zeker nodig voor hun opdracht komend weekend.

Iemand wilde weten of ik er al mee naar de dokter ben geweest. Nee, daar moet je pas heen gaan als je duiven niet goed naar huis komen. Zolang het goed gaat, kan je beter zo min mogelijk doen of veranderen. Zoals gezegd ben ik niet roomser dan de paus, dus als het nodig zou zijn, grijp ik zeker in.

Tot nu toe ben ik tevreden, maar het seizoen is nog lang en ik hoop dat er meerdere mooie vluchten mogen volgen. Uiteindelijk is dat wel de voldoening voor het vele werk dat 365 dagen per jaar terugkomt.