Authenticiteit

Ik weet nog niet of ik de duiven ga uitroken met een alternatief voor de Koudijs rooktabletten. Ik heb jarenlang die van Koudijs gebruikt, maar zoals met alle producten en medicijnen waaruit men bepaalde ingrediënten moet halen (wet- en regelgeving), is de werking weg, terwijl de naam hetzelfde blijft.

We zien dit ook met duivenvoer. Vele firma’s willen onze mengeling namaken en vervolgens goedkoper aanprijzen door de dure zaden en granen eruit te laten, het aandeel daarvan te halveren of ze van mindere kwaliteit in hun zak te stoppen. Ook hier geldt dat een slap aftreksel van het origineel overblijft.

Ik heb zelf nooit iets aan de samenstelling veranderd en zal dit ook nooit doen. Ik maak wekelijks 5 zakken open en zou het meteen zien als er iets niet klopt. De fabrikant Jovati weet dit en stelt hier zelf even hoge eisen aan. Tenslotte wil ik ook zeker geen toegevoegde glansmiddelen op onze granen en zaden die alles laten blinken.