Blue-King-NL17-3715064

De kop is eraf

Gisteren het eerste vluchtje (90 km). Het weer was mooi met een windje op kop en de duiven vielen de klep meteen aan. Ik ben er nog twee kwijt, één waarvan ik het wel verwachtte, maar ook een goede jaarling. Eén duivin had een draad geraakt onderweg, maar dat bleef bij een oppervlakkige verwonding.

Vanochtend alles uiteen gedaan. Het viel op dat ze enorm veel dons hadden laten vallen. Het is een afvalrace en ze worden nog tot halverwege mei verduisterd. Daarna zie ik wat er nog zit en wat eventueel al uit de ploeg kan worden genomen.

Hier was het de nestbroer van Winning Daisy met 2x top 10 NPO vorig jaar (uit Blue King 3e nationaal Orléans x dochter Super Rossi). Deze doffer arriveerde een minuut los vooruit, gevolgd door een dochter uit Lichte Super Rossi (zoon Super Rossi) x Witbuiks Blue.

Mijn derde duif is er een uit het Golden Pair (Grey Millennium x Golden Ace (dochter Super Rossi)) en mijn vierde komt uit Lichte Super Rossi x Olympic Millennium.

De eerste duif van Jan is een dochter van Propere Rossi (zoon Super Rossi) x Queen Millennium (dochter Millennium koppel). Kortom, veel Super Rossi bloed in de als eerst gearriveerde duiven.

De kop is eraf, het was duivenweer en de favorieten zaten er in alle afdelingen meteen goed bij. De strijd kan dus weer losbarsten.