Storm

Hier geen duiven los met deze wind, dat is nergens goed voor. De duiven kunnen zich alleen maar blesseren en jonge duiven waar een roofvogel tussen slaat, vliegen met zulke wind te ver van huis.

Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om met de oude en jonge duiven naar De Weerd te gaan voor een controle. De mest was goed, maar er zat wel lichte tricho op. Bij de oude duiven doe ik niets, maar de jonge duiven heb ik op advies van Jan en Henk wel BelgaMagix opgestoken.

De jonge duiven laat ik nu niet uitzieken. Ik speen regelmatig bij en veel jongen zijn stevig aan het ruien, waardoor hun weerstand minder is. Vandaar de keuze om ze toch middels een tablet te behandelen. De hokken staan gewoon open met deze harde wind, dus alle stof waait er meteen uit.

Zaterdagmiddag ben ik even naar een PIPA bijeenkomst geweest in Klaaswaal. Eigenlijk moest ik ook naar de Fondspiegel, maar ik kan mezelf niet opdelen. Volgende week is de laatste prijsuitreiking van het jaar in Vianen en dan kan het nieuwe seizoen beginnen.

De eerste trainingsvluchten zijn op 1 april (55 km), 8 april (93 km) en 15 april (143 km). Als men daar prijsvluchten van maakt, doe ik mee. Zo niet, dan start ik 22 april (143 km) op de eerste prijsvlucht.

Het seizoen is lang en ik ben erg fanatiek. Ik probeer elke vlucht te winnen, maar dat zal zeker niet lukken. Andere doelen heb ik niet, ik leef van vlucht tot vlucht en probeer elke week een goed resultaat te behalen.

De afstand maakt me niet uit. In principe moeten de duiven hier alle afstanden aankunnen. Zo niet, dan zijn ze niet geschikt voor mij. Afstandsgeschikte duiven heb ik niet. Snelheidsduiven die alleen tot 300 km kunnen wil ik niet, evenals duiven die onder de 400 km geen prijs kunnen behalen.