365 dagen

De verzorging hier gebeurt 365 dagen per jaar op perfecte wijze. De duiven komen niets tekort, zo staat er altijd water en voer ter beschikking op de hokken. Daarnaast hebben ze meer dan genoeg ruimte om in te verblijven.

Ik ben geen voorstander van medicatie in het stille seizoen, maar ik gebruik wel graag bijproducten. Uiteraard gebruik ik mijn eigen producten, maar dat wil niet zeggen dat die van een ander niet net zo goed zijn.

Ter verduidelijking, de rota enting gebeurt slechts één keer. Geen twee keer, waarmee sommige andere hokken adeno proberen te voorkomen. Zodra alle rondes zijn afgespeend, wordt alles nog door Dr. Henk de Weerd gevaccineerd met Colombovac tegen PMV.

Verder dus ook de paratyfus- en pokkenenting nog. Eigenlijk krijgen de jonge duiven dus vier entingen en de oude twee. Tot aan het vliegseizoen gaat er om de dag Naturaline met knoflook in het water. Tegen tricho doe ik nog niets.

Vier weken voor de eerste prijsvlucht ga ik op consultatie. Vindt men wat, dan grijp ik in, want de duiven moeten schoon aan de start verschijnen. Maar na al die jaren weet ik inmiddels wel dat hoe minder je tegen tricho doet, hoe minder je ermee te maken krijgt.

Sinds ik noodgedwongen ben gestopt met mijn werk, zijn de prestaties vooruitgegaan. De laatste jaren staat de combinatie steevast bij de beste hokken van Nederland. Daar gaat natuurlijk ook een stuk verzorging, aandacht en tijd achter schuil die ik nu wel kan geven en voorheen minder. Het nieuwe vliegseizoen begint snel en ik hoop daar mijn aandacht weer volledig op te kunnen richten.