Eten en krabben

Alle duiven zijn gekoppeld. Er liggen grote en kleine jongen, de verzorgers kunnen dus aan de bak. Ze krijgen daarvoor genoeg voer, mineralenmix en eiwitten toegediend.

De jongen moeten uitgroeien tot gezonde, stevige exemplaren. Tevens mogen de oude duiven niet teveel terugval krijgen van de grote, azende jongen. Met deze temperaturen onder het vriespunt eten ze meer, daar moet je op inspelen.

De jonge duivenhokken zijn in gereedheid gebracht, ze gaan daar dit weekend in. Op de vloer ligt een 7 cm dikke laag beukensnippers van het grofste soort. We kunnen niet meer aan gedroogde lava komen, vandaar deze optie. Bij de jonge duiven schrab ik eenmaal per week de zitplaatsen.

Bij de oude vliegduiven vallen dit weekend op hok #1 de jongen uit, op hok #2 tien dagen later. Hier dus ook veel werk met het zuiver houden en voeren van de duiven. Maar goed, dat hoort erbij. Ik ben blij dat eind februari de meeste jongen gereed zijn.