Perfect

De bladeren hangen nog redelijk groen aan de bomen en de duiven hebben het najaar van hun leven wat ruien betreft.

Mijn jonge duiven staan gemiddeld nog op twee oude pennen. De kweekduiven zijn inmiddels klaar en voelen zijdezacht aan.

Ik heb de duiven al op de kweekbakken, dus ze wennen alvast aan wat komen gaat. Binnenkort doe ik de lampen aan om ze wakker te schudden. De kweekduiven beginnen zoals elk jaar vroeg. De vliegduiven waarschijnlijk ergens in januari.

Het gaat mij in 2023 niet zozeer om het aantal jonge duiven, maar de kwaliteit ervan. Toch zal je per koppeling moeten afwachten wat er in de broedschotel ligt.

Ik hoop dat Brabant 2000 hetzelfde vliegprogramma voorschotelt als afgelopen seizoen, dus driemaal boven de 350 km en enkele keren boven de 400 km. Zo kun je je duiven stevig aan de tand voelen.

Dit jaar deden de liefhebbers op de verste afstanden in Brabant 2000 het goed met de jonge duiven. Wat afstand betreft dus geen problemen voor de verder wonende liefhebbers in onze afdeling.

Als je buurman ze wel vroeg kan pakken en jij niet, dan weet je waar het aan ligt. Je hoeft dan niet verder te zoeken dan in de sterkte van je eigen hok.