Young-Witbuik-NL08-1650231

Young Witbuik

Je zou haast weer de duiven gaan oplaten met dit weer, in het vliegseizoen treffen we het vaak slechter. Jan kwam gisteren op bezoek vanuit Friesland. We hebben nog op het terras gezeten in de zon en dat op 29 oktober.

Er zijn 18 duiven mee terug naar Friesland gegaan, waaronder enkele bewezen kweekduiven die verschillende 1e prijswinnaars hebben gegeven en zelf ook 1e prijzen hebben gewonnen. Er zijn ook twee zoons uit Super Rossi naar Jan gegaan.

De laatste twee geboren jongen van 2022 uit Young Witbuik zijn terug in Hoeven. Deze oude rakker van 2008 is op en gaf dit jaar nog maar twee jongen. Hij heeft zijn best gedaan en we hebben beide goede zomerjongen van 2020 en 2021 die reeds mooie kweekresultaten hebben laten zien.

New Witbuik is het laatste jong dat gevlogen heeft en sloot seizoen 2021 in stijl af door 3e nationaal Asduif te worden in de Fondspiegel. Het allereerste jong van New Witbuik is Witbuiks Queen en die won dit jaar gelijk de 1e Orléans 1.681 d. en de 2e NPO Orléans 4.532 d.

De oude Witbuik was van 1997 en won meerdere 1e prijzen tegen gemiddeld 3.000 d. Hij was ook meermaals bij de eerste Asduiven. Als kweker bracht hij de ene na de andere topper op de wereld, zoals Queen Le Mans (3e nationaal Le Mans). Zij heeft haar jaren gesleten op de kweekhokken van Revermann. Maar ook Super Girl (2e provinciaal Asduif en grootmoeder van Cannonball Boy (1e nationaal Orléans 60.000 d.)).

Young Witbuik is het laatste jong van de oude Witbuik en is meteen naar de kweek gegaan. Daar werd hij vader van meerdere top 10 NPO-winnaars, waaronder Witbuiks Blue (1e NPO La Souterraine) en Miss Goldnugget (6e NPO Orléans en 5e provinciaal Asduif).

Miss Goldnugget werd vervolgens moeder van top 10 NPO-winnaars Super Rossi, Rossi Star, Valentino en Space Girl. Ook werd ze grootmoeder van meervoudig top 10 NPO-winnaars Fast Rocket en Dragon Girl. Kortom, zij heeft in haar korte carrière vele toppers voortgebracht. Helaas heeft ze slechts 2 jaar geleefd.

Zo borduren we dus voort op de nazaten van de oude Witbuik van 1997. Met recht een top vererver die 25 jaar later nog altijd bepalend is op alle afstanden en omstandigheden. Hier draait al 25 jaar alles om de oude Witbuik en Dragon Rocket.

Natuurlijk wordt er zo nu en dan een duif ingebracht, maar een stam vervuilen met van alles en nog wat doe ik niet. Hier geen allegaartje, daar win je de oorlog niet mee. Ik test elk jaar enkele inbrengduiven, maar die vertrekken snel weer als ze niet passen bij mijn ideeën over een allround duif.