Rechtzetting

Sommige langeafstand spelers voelden zich in hun kuif gepikt omdat ik dat spel wel eens aanhaal wanneer het over de verliezen van jonge duiven gaat. Dit is beslist niet mijn bedoeling, want ik gun als geen ander iedereen zijn of haar spel.

Ik schreef het meer ter vergelijking in de hoop de ogen van onze bestuurders te openen en een verdere vernieling van het jonge duivenspel tegen te gaan. Meer mensen worden er moedeloos van getuige de mails die ik ontvang, bijvoorbeeld:

Hoi Peter ik lees graag je berichten en ben het volledig eens met je stelling wat betreft de jonge duiven, het steeds later beginnen is de doodsteek voor het jonge duivenspel.

Voor mij zeker geen andere aanleiding om over de verliezen van overnachtliefhebbers te schrijven, sommige van hun zoeken immers zelf wel contact met de media. Er waren er zelfs bij die nog extreme bedragen gingen plakken op verloren duiven.

Als je geen verliezen wil is de oplossing simpel: niet met duiven spelen. Verliezen zijn van alle tijden, vroeger en nu. Men hield vroeger echter veel minder duiven en dat is één van de redenen waarom ze er minder verloren; er werd gewoonweg veel beter geselecteerd.