Een waarheid als een koe

Ik lees best wel wat over de duivensport. Vaak ben ik enkel ge√Įnteresseerd in de mening van grote kampioenen van weleer. Ik kan moeilijk iets aannemen van mensen die nooit iets hebben gepresteerd, maar het je wel willen uitleggen. Ook doorzie ik snel of men de volledige waarheid vertelt of een gedeelte achterhoudt.

Mijn interesse ligt ook niet bij de artikelen van mensen die alleen kunnen schrijven over de geweldige kwaliteit van hun eigen duiven en zichzelf voortdurend schouderklopjes geven.

Kees Bosua sloeg in zijn laatste blog de spijker weer eens op zijn kop over het jonge duivenspel. Een artikel wat het NPO-bestuur en de rest van de leden zouden moeten lezen. Het sluit perfect aan bij wat ik gisteren schreef over de eigen stoelpoten wegzagen.

Het is zoals duivenicoon Willem de Bruijn zei: het historisch besef in de duivensport lijkt volledig weg, terwijl dat hetgeen was wat de duivensport zo aantrekkelijk maakte. Het poulesysteem, nationaal Orléans… Evenementen om naar uit te kijken en die je motiveerden.

In 2010 won ik de semi nationale Orléans tegen dik 60.000 duiven. Van nationaal was toen al geen sprake meer, maar die aankomst van de winnaar op een harde, maar eerlijke vlucht zal me altijd bijblijven.

Super Millennium

Super Millennium die bij Jan op de hokken vliegt staat momenteel op de 2e plaats in de PIPA Rankings dagfond. Ik ben benieuwd wat zij volgende week laat zien op de nationale vlucht.

We spelen haar wel gewoon. De dood of de gladiolen, dus. Natuurlijk zijn wij al veel goede duiven kwijtgeraakt, maar als je een superduif wilt ontdekken dan zul je die wel moeten spelen.

Tot nu toe won ze de 6e, 6e en 44e NPO op gemiddeld 675 km. Ze heeft ook reeds de 9e en 32e NPO op haar conto staan.

Aan de genen ligt het niet, want ze komt uit Super Senna. Hij komt weer uit Super Rossi x Amazing Nugget (3e Asduif WHZB) gekoppeld tegen New Millennium (dochter Millennium koppel). Uit haar nestzus kwam hier Witbuiks Blue (1e NPO La Souterraine en 11e nationaal Asduif dagfond WHZB).