Nog 4 weken

Het vliegseizoen dendert door. Nog een maand wachten tot de eerste prijsvlucht voor de jonge duiven. Vanochtend zijn die hier nog maar even op 30 km gelost.

De beleidsmannen hadden de mid- en dagfond beter gelijk kunnen houden, want als je donderdagavond voor de mid- en dagfond kunt inkorven, ben je vrijdagavond tenminste vrij. Daarbij kunnen de duiven de week erop een vitesse vlucht vliegen. Tenslotte een grotere deelname op zowel dagfond, midfond als vitesse denk ik zo.

Allemaal dingen waarover men over 3 jaar kan nadenken. Tegen die tijd is wel al een hele grote groep liefhebbers afgehaakt, maar dat nemen we dan maar voor lief. Het lijkt me goed dat men dit najaar nog eens goed vergadert en die 3 jaar regeling terugdraait.

Zo is dat ook met de start van het jonge duivenseizoen. Nu al roept men: “Ik wacht nog enkele weken langer, dan kunnen ze gelijk op de nalijn.” Voor dat type liefhebbers beginnen wij dus 3 weken later. Wederom zijn zij weer te laat met alles begonnen, waardoor ze hun jongen alsnog naar de nalijn trekken.

Oude duivenseizoen

Aankomende zaterdag wordt het wellicht zwaarder dan we denken; een oost tot zuidoostenwind en tropische temperaturen op een vlucht van 390 km. De kans is groot dat ik geheel in strijd met mijn principes enkele duiven rust gun voor de 630 km van volgende week. Ook deze week krijgen de duiven veel NPO-mix en Octavit om zich te wapenen tegen de omstandigheden.

Het vliegseizoen barst nu echt los met in het vooruitzicht: 390-630-450-600-355-545-595 km. Dit is allemaal geen probleem, maar wanneer de snelheden elke week onder de 1250mpm liggen, gaan verschillende jaarlingen kraken.

Fout in Het Spoor

Tenslotte wil ik nog iets verduidelijken omtrent de NPO-overwinning van Auke van der Deen in Oost Brabant. Auke is een eerlijke kerel en vertelde mij dat zijn overwinnaar uit een duif van mij komt. Groot was mijn verbazing dat ik in de reportage de naam van een andere liefhebber zag staan.

Ik dit dus nagevraagd bij Auke en die bevestigde mij dat hij wel degelijk uit een duif van mij komt. Die informatie had hij ook gewoon aan de reportagemaker van Het Spoor der Kampioenen doorgegeven.

Wanneer men reportages schrijft moeten die wel correct zijn en geen eigen leven gaan leiden. Nu word ik als leugenaar bestempeld terwijl ik het gewoon correct in mijn blog had vermeld. De fout ligt dus bij de schrijver van de reportage Oost Brabant.