Fast-Rocket-NL14-3422533

Mooi is nog niet altijd goed

Er komen geregeld mails binnen van liefhebbers die hun jonge duiven ca. 4x hebben weggebracht met een prima verloop. Bij de eerstvolgende keer blijven er opeens enkele weg, terwijl ze uit hun beste duiven kwamen en er super uitzagen.

Ik zeg het vaker; als je thuiskomt en de gehele ploeg is reeds (gelijktijdig) gearriveerd, dan had je ze net zo goed rond huis kunnen loslaten. Ik geloof niet dat ze dan iets hebben geleerd onderweg. Er komt een tijd Рen dat kan na 4 of zelfs 10x wegbrengen zijn Рdat ze één voor één moeten komen en dan zijn er gegarandeerd verliezen.

Ondanks dat de jongen uit de beste koppels komen en er prachtig uit zien Р8,5-jes volgens de kenners Рof kerngezond zijn… Het betekent nog niet dat het ook allemaal goede zijn.

De groep goede duiven is erg klein, ook op tophokken. Tel daar de duiven maar eens met 5x per duizendtal of 10 à 15x per honderdtal. Je zal zien dat ook daar Рondanks de massa waarmee men vaak speelt en de knetteruitslagen die men daardoor maakt Рhet aantal echt goede duiven gering is.

Aankomend weekend

Zaterdag vliegen we Ch√Ęteauroux en Morlincourt. Hier gaan waarschijnlijk weer 24 duiven naar de dagfond, maar niet allemaal dezelfde als 2 weken terug.

De wind lijkt voornamelijk in de zuidwesthoek te zitten. Niet geheel gunstig voor mij, maar als een ander in de buurt vroeg kan pakken, moet ik dat ook kunnen. Zo simpel is dat. Als je alleen vroeg kunt pakken wanneer de wind je gunstig staat, dan heb je geen al te best seizoen.

Referenties

Auke van der Deen maakt een knetteruitslag in Oost Brabant door de 1e en 2e prijs te winnen van Melun tegen 8.759 duiven. Zijn winnaar is een kleinzoon van Fast Rocket, de vader van topduivin Dragon Girl.

Ook Henri Vennix pakte een mooie 7e plek. Hij deed dit met een telg uit New Rocket, de vader van Warrior (2e nationaal Asduif).