Niets zo veranderlijk als het weer

Gisteren brachten we de jonge duiven naar 28 km. Tijdens het één voor één lossen heb ik samen met mijn buurman de duiven een chip omgedaan. Het weer op de losplaats was goed, maar onderweg naar huis konden de ruitenwissers de regenval niet bijhouden.

“Als dat maar goed komt”, dachten we. Het was erg donker en grijs in de buien. Eenmaal thuis was het net droog en gaf de klok 122 jongen aan van de 126 die gechipt waren. Enkele minuten later waren ze allemaal thuis. Zij hadden ook de regen getrotseerd aan hun verenkleed te zien.

Ik keek net op de weersite die op Pitts.be te zien is (de enige die ik vertrouw) en dan lijkt het erop dat onze duiven van Sens (385 km) van begin tot eind een ZO wind krijgen. In het begin van de week leek het niet bekwaam om te lossen, maar nu wordt er in de voormiddag op de gehele vlieglijn goed weer voorspeld.