Rota

Op dit moment is er een adeno uitbraak gaande in het land. Ik krijg tal van mails wat te doen. De jongen vallen met bosjes dood op sommige hokken, terwijl ze gewoon geënt zijn met de rota/PMV entstof, sommige zelfs twee keer.

Ik ben natuurlijk geen dierenarts, maar begrijp dat het een enorm probleem aan het worden is. Ik heb meermaals een middel genoemd van een dierenarts uit België en ga dat niet weer doen, men kan dat terugvinden in de blogs van voorgaande jaren.

Hier tot nu toe geen problemen, al moet ik ook hout vasthouden natuurlijk. Ik heb ze eenmalig geënt voor rota/PMV en voor de pokken met het kwastje. Dit alles zo vroeg mogelijk.

Vooral de mensen die de afgelopen weken voor pokken geënt hebben lijken nu de meeste problemen te hebben met deze agressieve adeno.

Het lijkt me ook beter – hoe hard dit ook klinkt – om de jongen die ver heen zijn meteen te verwijderen. Het lijkt wel alsof de duiven gewoon stikken, dus degene die het nét overleven zijn stevig geraakt vanbinnen en zullen niet veel prijzen meer winnen, vrees ik.

Op zondagavond 21.00 uur werd ik gebeld voor een dopingcontrole op dinsdagmiddag 12.00 uur. Amper een jaar geleden na de vorige controle, dus. Een goed teken, want zou ik slecht vliegen dan zag ik niemand.

Ik heb niks te verbergen en zie het als een stukje positieve reclame voor de producten die onze zoon op de markt heeft staan.