Hoop

Een vreemde titel, maar toch hebben we er dagelijks mee te maken. Hopen dat er snel een einde komt aan de lockdown, bijvoorbeeld. En wat de duivensport betreft hopen dat we straks kunnen vliegen. Ook hebben we elk jaar hoop om enkele kampioentjes kweken.

De vliegduiven zijn inmiddels gekoppeld en ik heb alle koppels op papier gezet. In elk koppel is het Millennium koppel vertegenwoordigd. Dit komt doordat ik alleen op prestaties selecteer.

Het Millennium koppel heeft meerdere kinderen met 1e prijzen in groot verband voortgebracht. Daarnaast ook Asduiven, een NPO-winnaar, een Olympiade duif en verschillende top 10 NPO-winnaars. En dan heb ik het alleen nog maar over de eerste generatie.

Op de diverse kweekhokken bij Jan en mezelf zitten inmiddels 21 kinderen. Ook die hebben allemaal al goede jongen gegeven. Op het vlieghok zitten nog tien kinderen, vooral jaarlingen en tweejarigen. De tweejarigen hebben allen één of meerdere 1e prijzen gewonnen in het spel dat volgt op het verenigingsspel.

Kortom, ik denk niet dat er ergens een koppel te vinden is zoals het Millennium koppel. Anders zie ik hun kinderen met prestaties en DNA graag tegemoet.

Zo was ik vroeger op een zaalverkoop waar een kweekkoppel te koop was dat louter goede gaf. Het koppel ging voor goud geld van de hand, terwijl niet één van hun zogenaamde kinderen op hun ouders leek. Toen ik de verkoper na de verkoop daar wat over vroeg zei hij: “Een kweekkoppel moet je zelf maken”.

De zogenaamde kinderen hadden goede prestaties, maar de koper van het zogenaamde superkoppel had een kat in de zak gekocht. Vandaar dat het goed is dat firma’s zoals Gendika bestaan. Men zou bij elke dure aankoop uit topduiven DNA moeten vereisen.

Super Rossi, Young Witbuik en Olympic Millennium zijn individuele kweekduiven die met meerdere partners toppers gaven. Het Millennium koppel daarentegen wordt niet omgekoppeld. Hetzelfde geldt voor het Golden Pair.