Het jonge spul

Ik ben en blijf een liefhebber van het jonge duivenspel, vandaar dat het me aan het hart gaat dat ze dit spel van hogerhand hebben verziekt.

Het is een kwestie van tijd voordat er iets wordt ondernomen. Alle liefhebbers die ik spreek zijn het namelijk oneens met de besluiten van de NPO. Toch zeker niet met het voor 3 jaar aannemen van dingen in een hobby die op omvallen staat. Ik hoop zelf dat de afdelingen op eigen initiatief iets zullen ondernemen, zij lijken me de enige die bij machte zijn om alles anders aan te pakken.

Wat Olympiades betreft strijden we tegenwoordig met ongelijke wapens. We lopen mijlenver achter op buurland België waar de NPO niets van schijnt te willen leren. Dat is jammer, want ook hier tellen de jaren inmiddels door. Ik word met mijn 54 jaar nog tot de jonkies gerekend.

We staan met de handen in het haar wat het vliegprogramma betreft. Met alle goede bedoelingen van dien bereikt men niets. In 2022 gaan er net zoveel jonge duiven verspeeld worden als anders. Dat betekent dat er ook weer evenveel gemopperd gaat worden als anders.