Oktober

In oktober gaan hier geen duiven los, in alle andere maanden wel. Ik laat eerst de rui op gang komen en daarna gaan ze elke week een paar keer het luchtruim in.

Scheefvliegen treft vooral doffers die de hele winter vastzitten en in het voorjaar – als het nog koud is – de duiven te snel in gang willen trekken. Of na een roofvogelaanval. Een doffer klappert nogal eens in de lucht om te tonen hoe goed hij zich voelt. Duivinnen doen dat niet, vandaar dat zij er minder vaak last van hebben. Hier dus zo goed als nooit scheefvliegers, omdat ik ze geregeld loslaat in het stille seizoen.

Verder is alles betrekkelijk rustig op de hokken. De een lijkt eerst zijn staart te willen wisselen, de ander zijn pennen en weer een ander begint eerst aan zijn verenpak. De meeste verduisterde jongen staan nog op vier pennen, maar die zijn allen gewisseld voor het nieuwe jaar begint. Vooral nu in de rui is verse lucht belangrijk voor duif en liefhebber, dus zet ik alles zoveel mogelijk open.

Verder 5e Beste Liefhebber van Nederland WHZB. Ik heb teveel punten laten liggen op de mid- en dagfond bij de oude duiven. Samen met de familie Eijerkamp wel weer bij de vijf beste liefhebbers, alsmede 1e Asduif Jong WHZB en 4e nationaal hokkampioen jong. Eigenlijk mag je dan niet mopperen, natuurlijk.