1e Asduif WHZB

21/041 Bingo Lady is 1e Asduif WHZB geworden. Ik verwacht dat ze bij de Gouden Cracks ook hoog zal eindigen. In een eerdere blog schreef ik: “Als ik op eigen hok kijk, wie is dan in hemelsnaam de beste?”. Is dat:

  • 21/041 Bingo Lady, 1e Asduif in de vereniging over 9 vluchten (Bingo x dochter Golden Pair)?
  • 21/806 Olympic Fairy Tail, 1e Asduif in het samenspel over 9 vluchten (Urano (zoon Uranus Willem de Bruijn) x Olympic Millennium)?
  • 21/155 Atlantic Dragon, 1e Asduif over 6 vluchten in Brabant 2000 (Atlantic Bas Verkerk x Dragon Girl)?
  • 21/806 Olympic Fairy Tail, 1e Asduif over 7 vluchten in Brabant 2000 (Urano (zoon Uranus Willem de Bruijn) x Olympic Millennium)?
  • 21/138 Blue Jewel, uiteindelijk 1e Asduif over 5 vluchten in Brabant 2000 (zoon Millennium koppel x dochter Young Witbuik)?

 

Genen

Dit zijn enkele Asduiven, maar er lopen nog heel wat andere jeugdige toppertjes rond. De kwaliteit is nu eenmaal hoog in een jaar waarin je in het samenspel alleen al de eerste 15 Asduiven Jong over alle vluchten hebt, alsmede bij de oude duiven de eerste 7 generale Asduiven.

Opvallend is dat ze allemaal Asduiven in hun genen hebben. Bingo bijvoorbeeld werd 2e provinciaal Asduif en 22e nationaal Asduif. Olympic Millennium werd 2e Olympiade duif en 3e nationaal Asduif. Uranus, de vader van Urano, werd 2e nationaal Asduif bij Willem de Bruijn.

Dragon Girl werd 2e Gouden Crack FZN en de dochter van Young Witbuik komt weer uit Young Witbuik x Blue Millennium (Bingo x Olympic Millennium). De nestzus van die Blue Millennium werd bij Comb. van Wanrooij uit Geffen moeder van de 2e Asduif Jong in Afdeling 3 Oost-Brabant.

Kortom, het loont dus om uit duiven te kweken die top 10 kunnen winnen op NPO-vluchten en hoog eindigen bij de Asduiven in groot verband. De genen gaan altijd een keer door. Vandaar dat ik er niet over nadenk om duiven waar je op de hoogste podia plezier aan hebt beleefd, ooit weg te doen.

Verder viel de uitslag van de dopingcontrole bij Jan nog binnen. Zoals verwacht was die natuurlijk negatief: