Belangen?

Mijns inziens hadden ze beter op vrijdag kunnen lossen, maar men koos ervoor om eerst half Frankrijk door te rijden, om vervolgens zondag aan de grens te lossen. Alweer drie nachten mand wat helemaal niet nodig was als we meer op het weer zouden inspelen en flexibeler zouden zijn.

In België zijn de jonge duiven zaterdagmiddag gewoon op 120 km gelost. Het verloop daar was prima. Althans, bij een vriend van mij wel, die de eerste vier wegkaapte.

Ik ben benieuwd wat het jonge duivenseizoen oplevert in Brabant 2000, zij houden zich al 10 jaar niet meer aan het vliegprogramma. Lossen durft men tegenwoordig ook niet meer, want het is te vroeg, er hangt een wolkje op de vlieglijn of het is te warm.

Ik spreek veel mensen die het beu zijn om een heel weekend aan huis gekluisterd te zijn, terwijl dat niet hoeft. Let op, ik besef zeker dat het dit jaar niet makkelijk is om te lossen, maar dat het dit weekend slecht zou zijn had elke weersite voorspeld. Dat er op vrijdag wel mogelijkheden waren, kon ook iedereen zien.

Het nationale vliegprogramma wordt steeds meer een lachertje. Afdelingen die twee dagen eerder wel lossen, afdelingen die naar huis komen, afdelingen die gewoon andere afstanden inrichten, noem maar op. Iedere afdeling doet zijn eigen zin en heeft niets met de ander te maken.