Verliezen

Links en rechts zijn er toch best wat verliezen bij liefhebbers die hun jonge duiven aan het opleren zijn. Ik zei eerder al: pas op na adeno, want het kan dan rap gaan met de verliezen. Ook hier zijn er al best wat weg.

Vanochtend om 9u zijn ze één voor één op 25 km gelost. Ze gingen allemaal gelijk weg en de meeste waren voor mij thuis. Zo hoorde ik onlangs dat een liefhebber die ook vaak op dezelfde plek lost, en dat al 10x gedaan heeft, nu ook overal jongen aan het ophalen is. Vroeg of laat ontkom je er niet aan.

De jongen die ik zelf had opgehaald, had ik een andere knijpring omgedaan en die zijn inmiddels alweer verloren gegaan. Die hebben het dus gewoon niet in zich, ook al komen ze ook uit de goede koppels.

Adeno spookt flink rond onder de rivieren. Toen ze bij mij ziek waren, heb ik ze alleen NPO-mix, Champions Mineralenmix, Origanum Red en Prestavit gegeven. De Origanum Red ondersteunt de darmen, NPO-mix is licht verteerbaar en in Prestavit zitten whey eiwitten en vitamines voor het herstel.