De eerste dagfondvlucht

Wat gaat het worden zaterdag? Voorlopig houdt ‘ie zondag beter weer, maar dat kan nog veranderen. Dat het wind mee wordt, is echter zo goed als zeker.

Hier gaan 20 duiven naar de dagfond en de betere jaarlingen blijven vooralsnog op de midfond. Er komen nog genoeg kansen en duifkampioenen interesseren me niet.

De oude duiven hebben op de eigen bijproducten na nog weinig tot niets gehad. Zolang ze goed blijven komen, doe ik niets en is het niet eens nodig om op consult te gaan.

De jonge duiven zijn beduidend beter dan vorige week, toen een enkeling nog adeno had. Als het weer het toelaat, gaan ze alle dagen op pad. Vanochtend zijn ze voor de tweede keer gelost, op 13 km. Morgen is dat 20 km. Het doel is om ze volgende week op 30 km te hebben. Daar blijven ze vervolgens op, zo’n 1 à 2x per week.

De jonge duiven krijgen hier alle dagen Origanum Red en Champions Mineralenmix over het voer. Op dinsdag en vrijdag gaat er ook Prestavit over het voer. Ze zijn zacht en glanzen, dus dat betekent dat ze gezond zijn.

Ik ben nog met de brander over de Vloerdekkorrel gegaan om de pluimen weg te schroeien, dus het hok is weer netjes en fris. Hier gaan de jongen – net zoals alle duiven overigens – eenmaal per week in bad. Trainen doen ze eenmaal daags, zowel oud als jong, meer moet dat allemaal niet zijn.