Winter

We hebben een nawinter of voorjaarswinter, net hoe je het noemen wil. Hier is alles dan lekker rustig, want er komt geen duif buiten. Laat ze maar lekker rusten, de jonge duiven kunnen in de ren.

De jonge duiven doen het super, het enige wat ze tot nu toe hebben gekregen is de combi-enting PMV/rota. Verder krijgen ze alle dagen Origanum Red en Champions Mineralenmix op het voer en tweemaal per week een maatschep Prestavit per 1 kg voer. Hier redden ze zich prima mee.

Ze krijgen de gehele dag zoveel mogelijk zuurstof doordat alles wagenwijd openstaat. Ook worden ze elke avond kogelrond gevoerd, zodat ze netjes uitgroeien en inpluimen. De eerste jongen hebben een nieuw verenkleed aan en zouden al opgeleerd kunnen worden als het enkele weken verder is.

Of we aankomend weekend gaan vliegen, betwijfel ik, maar dat kan iedere dag nog veranderen.