Sommige koppels maken het verschil

Er zijn nu eenmaal duiven die je prestaties naar een ander niveau kunnen tillen. Super Rossi is er één van, hij heeft heel wat topnazaten op de wereld gezet. Toch staat hij in schril contrast tot het Millennium koppel. Ik durf hardop te zeggen dat daar gewoon geen slechte uit lijkt te komen.

Het zijn zeker niet allemaal toppers, maar ik heb er bijvoorbeeld Avatar uit (NPO-winnaar en vader van meerdere teletekstduiven) en wat dacht je van Olympic Millennium (moeder van de 13e nationaal Asduif jong, maar ook grootmoeder van diverse top 10 NPO-winnaars). Willem de Bruijn heeft daar ook een teletekstwinnaar uit.

Grey Millennium bijvoorbeeld heeft nooit gevlogen, maar is wel vader van drie top 17 WHZB Asduiven. Miss Millennium heeft ook nooit gevlogen, maar is wel moeder van Witbuiks Blue (1e NPO La Souterraine en 11e nationaal Asduif dagfond).

Er zitten meerdere kinderen van het Millennium koppel op het kweekhok die 1e prijswinnaars en teletekstwinnaars hebben gegeven. Ik heb er daarom geen meer van weggedaan. Alleen Jan Timmermans heeft er drie zitten en die hebben alle drie al teletekstvliegers gegeven. De 17/037 zelfs de 1e en 2e NPO. Die 2e NPO was achter een hokgenoot.

De 17/037 heeft hier gevlogen. Zijn zus – de 17/036 – deed het top op de vluchten en kweekt ook geweldig. Afgelopen jaar gaf ze nog een duif die top 10 NPO vloog. De 17/037 bakte er zelf niets van op de vluchten, maar omdat het in de hand een topduif was, gaf ik hem aan Jan. Daar heeft hij zich tot de beste kweekduif ontpopt.

Eén duif heb ik afgelopen jaar geruild met Bas Verkerk en dat is ook een prachtexemplaar om te zien. Ik ben dus benieuwd wat hij eruit gaat kweken.

Hier heb ik vorig jaar alle kinderen van het Millennium koppel gekruist met die van Super Rossi. Een gouden zet, want zowat alle jonge duivenvluchten werden met deze kruisingen gewonnen.

Eén jong van het Millennium koppel gaat naar PIPA en zal in bis komen met haar nestmaat, dus één van de twee blijft hier. Rechtstreeks uit het Millennium koppel is verder niets verkrijgbaar.

Verder hoop ik voor iedereen dat het voorjaar letterlijk en figuurlijk zonnig mag beginnen en voor ons duivenliefhebbers dat we weer van de vluchten en aankomsten van onze duiven mogen genieten. Hopelijk komt er een mooi voorjaar en een mooie zomer met minder beperkingen en ellende, zodat iedereen weer van het leven kan genieten.