Vliegen ja of nee?

Kleine kans dat we begin april gaan vliegen, denk ik. Dat zal eerder mei worden. In een versneld programma zoals vorig jaar kan ik me echter prima vinden. Enkele vitesse vluchten, daarna midfond en vervolgens dagfond één vlucht per weekend. Voor mij is dat prima, ik pleit al jaren om alle duiven op één dag in te manden en niet op donderdag én vrijdag.

Ook het versnelde jonge duivenprogramma was prima, we hadden op 19 september gewoon prachtig weer. Zoals alle jaren is september beter dan juli want dan is het vaak te warm of te nat. Daarbij lijkt mij dat er de laatste jaren nooit zo weinig jongen zijn verspeeld als vorig jaar, iets voor het NPO-bestuur om zich mee bezig te houden in plaats van allerlei financiële kwesties.

Op de website van GPS-Auctions staat nog een geschonken bon op nummer #23. Ook de bon van John van Dongen uit Roosendaal is aan te bevelen, vaak ondergewaardeerd maar zeker de beste speler van de RCC.

Het is beschamend hoe sommige verkoopsites liefhebbers als ware kampioenen ophemelen terwijl er in zijn of haar samenspel liefhebbers zijn die 10x beter hebben gevlogen. Ik hoop niet dat deze vorm van onwaarheden verspreiden de toekomst heeft.

Vroeger heb ik daar eens een meningsverschil over gehad met een medewerker van een uitgever van een duivenkrant. Er werd toen niets gepubliceerd over mijn twee NPO-zeges. Wel werd er een reportage geplaatst over de persoon die de 2e won en het jaar erop de 11e. Waarom? “Die ligt commercieel beter in de markt”, werd me door diezelfde medewerker verteld. Daar stond ik dan als 30-jarige knaap.