Niet alleen wij

Niet alleen wij ergeren ons aan de alsmaar latere lossingen met slechte jonge duivenvluchten als gevolg. De Belgen hekelen de late lossingen van de Nederlanders ook:

“Afgelopen zaterdag is hier in Belgisch Limburg heel wat commotie ontstaan door Nederlanders die niet wilden lossen in Fay Au Loges terwijl de Belgische camions geen plaats hadden op de losplaats en alzo niet om 7u konden lossen. Eerst zouden de Nederlanders om 7u lossen maar dat werd telkens verlaat tot ze uiteindelijk onder druk van het KBDB bestuur om 9u gelost hebben. Er is meerdere keren gevraagd om plaats te maken voor de Belgische duiven om die zo vroeg mogelijk te kunnen lossen maar dat werd door de Nederlanders geweigerd. De duiven zijn bar slecht naar huis gekomen met vele verliezen tot gevolg, vooral van jonge duiven. Dit stond vandaag in de krant en de Belgische voorzitter gaat het hierbij niet laten.”

Vroeger gingen ze gewoon vroeg los en klaar. Tegenwoordig lijkt Jan en alleman een week van tevoren paniek te zaaien vanwege warmte of wind.

Jaren terug werd op maandag nationaal Châteauroux afgeblazen wegens voorspelde warmte. De overnachtduiven werden gewoon ingemand en kregen een mooi concours, want die warmte bleef uit. Voor niets werd een mooi concours voor de grootste groep duivenliefhebbers om zeep geholpen.

Dus NPO; neem op donderdagavond de beslissing om iets in te korten of af te gelasten. Het verplaatsen van concoursen naar zondag is daarbij vaak prima mogelijk.

Ik hoop dat het gehele nationale vliegprogramma gewoon een week verschuift, het gaat immers nergens over. Als het weer zo nog weken aanhoudt, hoeven we nooit te vliegen en raken we volgend jaar onze jaarlingen massaal kwijt.