De eerste warmte

Bij de oude duiven begon ik iets te laat, de eerste duiven vielen overal niet ver uit elkaar. Voor deze duiven loopt het seizoen op zijn einde. Ik ben redelijk tevreden over dit rare seizoen met alleen maar westenwind waar we hier geen voordeel van hebben.

Ik had een hard hoofd in het jonge duivenspel dit weekend. Gekookte jongen in de mand en dan zo lang wachten met lossen… Dat moest problemen opleveren en die kwamen er. Het lijkt alsof er tegenwoordig niemand meer verstand van duiven of het weer heeft. In België alles weer rond 8u los, hier berichten dat het om 7u prachtig weer was op de losplaats en vervolgens pas om 10.45u lossen.

Resultaat: gekookte jongen thuis die niet hadden gedronken en door het slechte zicht massaal alle kanten op zijn gevlogen. Op dit moment zijn er nog acht weg, ook in de vereniging hebben de meeste ze nog niet allemaal thuis.

Wel begon ik alsnog met de 1e met alweer een jong uit het Millennium koppel. Ik heb daar zes jongen van gespeend, drie daarvan hebben nu een 1e in het samenspel gewonnen.

Volgende week voorspellen ze wederom warm weer, maar dat deden ze vorige week ook, terwijl we zaterdag met een trui aan op de jongen zaten te wachten. Wat mij betreft kunnen de vluchten gewoon doorgaan, wie liever niet speelt houdt ze thuis.

Vroeger begon men de laatste week van juni met de jonge duiven. Zij hadden veel ervaring tegen augustus. Nu willen ze tegen augustus pas beginnen en zelf de warmte opzoeken, dus ga nu niet piepen met zijn allen, anders kan je beter in september starten en tot december doorvliegen.