Imperial-Rocket-NL16-3632857

De eerste dagfondvlucht

Zaterdag staat Issoudun op het programma. Hoeveel en welke duiven meegaan hangt nog af van de wind. Ik heb niets met de wind vanachter.

De jonge duiven heb ik vandaag weggebracht op 30 km, die laat ik met ZW5 wel één voor één los. De 28 overnachtjongen heb ik ook voor hun eerste keer meegenomen, gelijk op 30 km. Zij zijn wel gezamenlijk gelost. Alles thuis, wel ééntje met een gebroken poot.

Op eigen hok begon ik vorig weekend te laat. De duiven kwamen terug en dan ben je gezien. Op andere hokken deden onze duiven het gelukkig goed. In mijn vorige blog stond een foutje. Corné van Rijen won namelijk de 1e provinciaal met een duif uit Imperial Rocket (zoon Fast Rocket) x Lions Miracle).

Auke van der Deen won de 10e Sezanne tegen 14.101 duiven in Afdeling 3 Oost-Brabant met een 50% Embregts-Theunis duif.