teletekst-uitslag-20-6-2020

Roem

Roem vergaart men door keihard te spelen of series te draaien. Roem kan ook snel weer vervagen als je enkele jaren slecht speelt. Ik kijk wekelijks op Pitts.be naar de uitslagen van het afgelopen weekend. Ook De Duif wordt elke donderdag uitgeplozen en dan kijk ik met name naar de provinciale uitslagen.

Sommige namen komen wekelijks en jaarlijks terug. Bijvoorbeeld Dirk van Dyck (wat een melkers zijn daar al mee geslaagd) en de Vandenheede broers, om er maar een paar te noemen.

Ik moet wel zeggen dat ik meer de liefhebbers van de ring Antwerpen tot aan Berlaar en omstreken volg. Op de HaFo is er in het ZAV niet te spelen tegen combinatie Maegh-AS. Op de snelheid klok je vroeg als je voor Herman Bevers zit.

Op de dagfond is Guy van der Auwera ondanks zijn drukke job de laatste jaren de te kloppen man. De grote kanonnen zijn dan weer Geerinckx en Vercammen, maar die hebben er vaak een boel mee. Toch blijft het koffiedik kijken. Bij een grote speler die daar ook super speelt haalde ik 15 jongen. Prachtige duiven met een top afstamming. Ik ging ermee spelen, maar niet één kon op de uitslag komen.