De wind maakt de prijzen

Bovenstaande titel is nu eenmaal een feit. Dat hier aan de westkant niets te halen viel, had ik al wel gedacht. De vlucht had een westelijke ligging met daarbovenop nog een stevige ZW wind. De oostelijk gelegen hokken waren op voorhand favoriet. De duiven zaten er en ze kregen vaak nog minuten toegeworpen.

Ik heb mijn mening daar al vaker over gegeven. Als je aan de buitenrand van een afdeling woont en je hebt goede duiven dan kan je series draaien als de wind oost of west staat. Centraal in de afdeling, zoals hier, heb je noorden of zuidenwind nodig om te rammelen.

Bij ons was dat te zien. Tegen Hoogerheide en omstreken is niet te spelen met een oostenwind, dan krijgen ze de duiven in de schoot geworpen. Gisteren zaten er in ons samenspel (centraal gelegen in de afdeling) alleen al dik 60 duiven voor de eerste in afdeling 1 viel.

Hetzelfde zien we met Goirle en omstreken met een westenwind en dan beperk ik me tot Brabant 2000. Zoals ik al meerdere personen heb horen zeggen: uitslagen lezen is een kunst.

Hier viel het mee. Als meest westelijk gelegen hok in de vereniging en samenspel begin ik met de 4e en werden er in het Rayon tegen 6.209 duiven nog 38 prijzen behaald van de 52 duiven mee. Daar begon ik met de 10e plaats. Gematigd tevreden, dus. Twintig duiven 1:10 van de 52 wil zeggen dat ze wel in orde zijn en ik niet hoef te panikeren. De twee ervaren getekende duiven waren mijlenver mis.