Het eerste weekend

De eerste trainingsvlucht zit erop. Veel goede spelers schudden gelijk aan de boom, waaronder onze Kroaat Oliver Sabol die op de Eijerkamp hokken gelijk de 1e en 2e wegkaapte in Afdeling 8 tegen ruim 4.000 duiven.

Zelf heb ik mijn duiven om half 8 in Reusel gelost. Het was erg bewolkt bij de lossing en aankomst, maar dat deerde de duiven niet. Ik heb meer schrik voor ’s middags lossen wanneer de zon hoog aan de hemel staat.

Verder zijn er hier en daar veel adeno problemen, soms met dode duiven als gevolg. Hier lijkt het ergste achter de rug, al kan schijn vaak bedriegen.

Vandaag kreeg ik een tip van een Belgische liefhebber die 1 gram Virkon S op 1 liter water deed. Na enkele dagen was hij van adeno verlost. De fabrikant van Virkon S had hem dit aangeraden. Degene die daar zijn voordeel mee wil doen, probeer het zou ik zeggen. Het zal vast minder kwaad kunnen dan sommige medicijnen.

Op de website van A.S. las ik dat de kromsnavel nog actief is. In ‘94 had ik een doffer die al jaren op de midfond top kwam. Ik noemde hem James Bond, zijn ringnummer eindigde immers op 007. Ik had de weduwnaars los en was ze aan het binnenhalen toen de rover James Bond greep. Ik snelde erheen. Hij mankeerde gelukkig niets, maar heeft daarna niet één prijs meer gewonnen.