De vliegcommissie

Ik had me voorgenomen Brabant 2000 niet meer aan te vallen, maar als ik zie hoe de voltallige vliegcommissie op één lid afgeeft in een groepsapp van de sectie jonge duiven, dan voel ik me hier toch tot gedwongen.

De sectie jonge duiven heeft zich de gehele winter ingezet om iets van het jonge duivenspel te maken zoals we dat vroeger kenden, maar één lid wordt nu aangevallen door een vrachtwagenchauffeur die zelf niet eens duiven heeft en alleen maar bezig is om zoveel mogelijk duiven te vervoeren met als doel zoveel mogelijk geld over te houden.

Zo’n iemand wil alles inkorten en het gros van de overige commissieleden loopt hem als makke schapen achterna, terwijl sommigen niet één jonge duivenvlucht mee hebben gedaan die op het programma stond dat ze vanaf dag één hebben geboycot. Het is beschamend dat zulke mensen zich denken te bekommeren om onze sport, terwijl ze alleen maar financiële belangen nastreven.

Nu snap ik best dat ze hun best proberen te doen en ik hoop dat ze daarvoor ook goed betaald worden, anders zijn ze gek genoeg. Maar gun iedereen zijn spel en bemoei je daar niet mee als je zelf überhaupt geen duiven hebt of niet meespeelt.

Hier zijn de eerste twee vluchten ook verliezen geleden. Bij een van de twee vluchten kwam dit door een fout van Brabant 2000 zelf, zij gingen namelijk met onervaren duiven rijden. Dit zal ieder lid van Brabant 2000 beamen. Nadien zijn hier nagenoeg geen duiven meer verspeeld.

Laat ons gewoon de vluchten spelen die op het originele programma staan, daar hebben wij ons immers op voorbereid. Laat die commissieleden zich op de nalijn focussen en beslist niet verder gaan dan 145 km, anders zijn er straks weer niet genoeg duiven om te vervoeren.

Ik werd na een dag netjes verzocht om uit de vliegcommissie te stappen toen ik mijn mening gaf. De rest heeft geen haar op de tanden en zit maar ja te knikken met het opperhoofd. Nee, voor veel vliegcommissieleden heb ik geen goed woord over zolang ze in eigen belang denken in plaats van sportief belang.

En dan nog over dat sectielid. Niemand is zoveel jonge duiven kwijt als hij, maar hij blijft gewoon meedoen aan het jonge duivenspel en neemt zonder te mopperen zijn verliezen. Met een groep één man aanvallen, is mij tegen het zere been. Al spelen we iedere week 200 km, mij interesseert het niet eens meer, dan focus ik me daar toch gewoon op.

Het is gewoon jammer dat ze zo alles om zeep helpen. Men geeft af op enkele jongere leden die ook gezinnen hebben, maar toch hun tijd opofferen om iets van de folklore terug te brengen en hun nek uitsteken om iets op te bouwen wat niet meer op te bouwen valt. Voor mij zijn ze gek. Ik zou overal uit stappen en de NPO op de oude manier langzaam richting afgrond laten gaan.

Ze moeten niet langer uit eigen belang handelen en zich niet bemoeien met andermans spel. Laat ieder zijn eigen spel bepalen en geef ze ook de kans om dat spel te spelen.