Terechte beslissing

Het is goed dat men er alsnog voor gekozen heeft om vrijdag in te manden. Het weer is alle dagen anders, maar om duiven op voorhand drie dagen mand te geven terwijl het anders kan, is gekkenwerk. Vandaar dus een goed besluit.

Er zijn maar weinig duiven die opknappen van drie dagen mand en vooral als er van losplaats naar losplaats gereden wordt. Doffers kunnen daar slecht mee omgaan.

Laten we hopen dat het weer vanaf volgende week omslaat en dat we vol aan het seizoen kunnen beginnen, we moeten immers het jonge spul ook gaan voorbereiden. Ook zij moeten over zes weken voor prijs de mand in. In België zelfs volgende week al.

Jonge duiven die niet om huis willen vliegen zal je toch in de mand moeten stoppen en op een paar kilometer van huis moeten lossen, dan pakken ze de draad vanzelf op (mits ze gezond zijn natuurlijk).