Het kan weer

Vanaf vandaag gaat het spel weer op de wagen. De duiven kunnen op weduwschap en krijgen vanaf nu wat meer aandacht.

Ze zijn hier enkele keren weggebracht, ondanks dat het afgelopen zaterdag mooi weer was om in te manden voor de opleervlucht. Ik begreep dat het in België op sommige plaatsten extreem slecht verliep met zelfs nu nog open plaatsen en bewezen duiven die achter zijn.

Bij de eerste ploeg jonge duiven is de adeno inmiddels ver weggetrokken en dit heeft weer een handjevol duiven gekost, maar dat is ingecalculeerd. De rest krijgt over enkele weken de opleermand te zien.

De ploeg van het tweede hok komt goed buiten, maar vliegt nog niet rond. De derde ploeg is dit weekend geringd, maar moet eind juni gewoon de mand in. Acht weken oud of niet, die zullen eerder de vleugels in moeten.