National-Rossie-BE17-6020483

Fuseren

Bijna alle verenigingen gaan of zijn aan het fuseren. Het wordt allemaal steeds kleiner en de kosten worden moeilijker te behappen. Ook de vervoerders kunnen nu eenmaal niet voor vier manden de dorpen in blijven rijden met een trailer.

Na de verenigingen zullen de samenspelen volgen en binnen enkele jaren ook de afdelingen. Het is niet anders, wat de oude garde hier ook van vindt. Aan de andere kant mogen zij niet mopperen. De meeste van hen hebben de duivensport 50 jaar op een mooie manier mogen beoefenen, iets wat de jongeren onder ons nog maar af moeten wachten.

Over drie weken is de eerste wedvlucht. Zoals gewoonlijk staan we dan weer in een lange rij om in te manden, vaak zelfs buiten. Het voor- of nadeel is wel dat die rij elke week korter wordt, totdat we uiteindelijk bijna vooraan staan.

Na vijf weken houden een boel liefhebbers er weer mee op, omdat het niet is wat ze ervan verwacht hadden. Zij gokken dan hun kansen weer op de jonge duiven voor enkele vluchten. Zo beleeft iedereen de sport op zijn eigen manier, daar verander je niets aan. Ook het gezamenlijk napraten aan de bar na het inmanden is op veel verenigingen verdwenen.