De laatste dagen voor Kerstmis

Persoonlijk heb ik niet zoveel met Kerstmis, naar de nachtmis zal ik zeker niet gaan. Geloof moet in mijn ogen van binnenuit ontstaan. Meestal is het een periode van verplicht binnen hangen, nu is dat geen probleem met dit weer, maar toch.

Een paar dagen stevig eten met familie en vrienden. Het is een traditie en toch moeten we blij zijn dat we elkaar nog hebben en dat geldt zeker ook in de duivensport.

Bezoekers

Hier komen nog enkele bezoekers over uit het buitenland, terwijl ik niets te verkopen heb. De duiven zitten gekoppeld en zijn op tal. Sommigen wilden zelfs op Eerste en Tweede Kerstdag langskomen, maar dat gaat niet. Dit zijn twee familiedagen.

Ik heb al veel bezoekjes gehad dit jaar uit meerdere landen. Het kost veel tijd, maar moeite heb ik daar niet mee. 95% reist vanuit een ander land om je te ontmoeten en kennis te maken. Met sommige bouw je een lange afstandsvriendschap op, andere zijn zo onbeleefd dat je ze nooit meer hoopt te zien.

Dat soort lui denkt vaak dat alles te koop is en dan zijn ze beledigd wanneer blijkt dat dit niet het geval is. Zoals ik al vaker aangegeven heb: bewezen vliegduiven zijn hier niet meer te koop.

Ik ben op een leeftijd gekomen waarbij ik wil genieten van de duivensport. Er zijn teveel mensen om me heen ontvallen waar ik dierbare herinneringen aan heb, dus zolang het nog duurt wil ik plezier aan de duivensport beleven. Als je zo fanatiek bent als ik, kan dat alleen met goede duiven.

Vanaf hier wensen ik en mijn familie iedereen fijne kerstdagen.