Over een weekje weer jongen

Alle eitjes die er lagen zijn nagekeken: enkele zomer jonge doffers waren onbevrucht, die moeten het nog leren denk ik. De rest was goed. Bij Jan is ook zo goed als alles bevrucht, ook daar is het nog nooit zo goed gegaan als nu. Over het algemeen een vlotte leg dus. Een goede voorbereiding is alles.

Deze week gaan de koppels die verlegd zijn voor de tweede keer leggen. Voor je het weet loopt alles weer vol. Mijn doelstelling is om te kweken uit de beste duiven. In principe kan ik uit alles kweken wat de selectie overleefd heeft, het is immers hetzelfde soort, maar dat doe ik dus niet.

Als ik alles samen zou zetten, vliegers en kwekers, dan zou ik in één keer 100 jongen kunnen afspenen. Dat wil ik dus niet. Ik heb liever drie kleinere rondes van de beste en zelfs dan is het al moeilijk genoeg.

Het gaat mij niet alleen om goede duiven, maar om enkele toppers die je kan kweken. Duiven die het verschil maken op vluchten en in staat zijn te winnen op het hoogste podium. Maar zelfs dan moeten alle omstandigheden nog meezitten.

Met Kerstmis dus jonge duiven hier en halverwege januari alles voor de tweede keer op eitjes. Deze zullen naar Jan gaan en dan volgt nog een ronde onder de vliegers. Dan nog grootbrengen en dan is het voor mezelf weer klaar.