Wariors-Boy-NL12-3220086

Het is weer bijna Kerstmis

Kerstmis staat weer voor de deur en de kerstboom inmiddels weer in huis. De dagen vliegen voorbij. Waar het vroeger niet snel genoeg kon gaan om volwassen te worden, zou de teller nu best wat terug mogen lopen of in ieder geval iets langzamer.

Gisteren bezoek gehad van een PIPA agent en samen de tien late jongen bekeken die eind februari geveild zullen worden. We waren het er over eens dat de klasse ervan afdruipt, en inderdaad: er zitten plaatjes tussen.

Ik heb ervoor gekozen om er maar tien te verkopen, maar dan wel van de beste waar ik niet snel iets van weg doe. We zullen zien hoe het zal gaan. Oude topduiven zijn hier niet meer te koop, wat dat betreft volg ik het voorbeeld van Bas Verkerk: het moet met goede duiven gebeuren.

Toppers op de kweek

Dit jaar gaat bijna de gehele lichting van 2017 naar de kweek. Een aderlating op het vlieghok, maar ik hoop dat in het jonge duivenseizoen dubbel en dwars goed te maken. Wat dat betreft ben ik altijd zuinig geweest op duiven die meerdere topprestaties geleverd hebben. Ik ben daar vooralsnog nooit slechter van geworden.

De absolute top van Jan gaat ook naar de kweek: Avatar (1e NPO), Mister Gold (3e NPO + vader van twee teletekstvliegers) en nu dus ook Warior (2e Nationaal Asduif + teletekstvlieger). Deze drie zijn hier gekweekt.

Bij Jan zitten inmiddels meerdere toppers op de kweek, waaronder tien kinderen van Super Rossi en enkele uitstekend kwekende kinderen van Wariors Boy. Die Wariors Boy was een super op het vlieghok. Hij won zelf twee keer teletekst en is inmiddels vader van meerdere teletekstvliegers, waaronder dit jaar nog een bij Jan.

Referentie Irak

Ik ontving nog een leuk mailtje uit Irak van een liefhebber die vorig jaar een zomerjong op PIPA kocht uit Golden Cannonball:

Dear Sir,

I am Ammar Adel, pigeon fancier from Iraq.

In your last auction at PIPA I was the owner of your pigeon NL17-3748933.

I breed him with my pigeons 261-16.

She is 1st and 3rd and 7th more than 1000 pigeons and sister of 271, he is best pigeon ever race in national race in Iraq, 7th 17.420p, 32nd 18.738p and 2,4,8… etc.

I have 4 youngest from them and am so happy with them and I really see good future pigeons.

I want to thank you for the quality pigeons and hope to inform you with good news from them. 

Best Regards,

Ammar Adel

Zulke dingen maken de duivensport ook weer leuk. De volgende keer zal ik enkele referenties laten zien uit nakomelingen van Super Rossi.