Dezer dagen

De kweekduiven zitten hier weer netjes in hun eigen bak. De vliegduiven gaan met dit weer dagelijks even los, om hun conditie op peil te houden en scherp te blijven.

Het is een genot om ze met dit mooie weer (vorst in de ochtend en zon erbij) hoog in de wolken te zien klimmen. Wel is het zo dat wanneer ze uitgevlogen zijn, ze gelijk naar binnen gaan. Als ze binnen komen stormen, weet ik dat er op hun gejaagd is.

De meeste verduisterde duiven moeten nog twee à drie pennen ruien, maar die worden dan ook pas begin februari gekoppeld.

De meeste kampioenschappen zijn inmiddels bekend. Bij de Nationale kampioenschappen moet ik nog drie trofee√ęn ophalen en Jan volgens mij ook drie. Bij WHZB twee stuks, waaronder 10e beste liefhebber en 3e Asduif. Vorig jaar was ik 11e meen ik, dus √©√©n plaatsje opgeschoven. Ook Jan mag op het podium klimmen, dus dat is geslaagd.

Duivenvoer succesvol

De Championsmix en NPO-mix doen op steeds meer plaatsen hun intrede. We krijgen er steeds meer complimenten over en ook vanuit het buitenland komt er steeds meer vraag naar. Kampioen Van der Stouwe-Douna uit het noorden lijkt ook te zijn overgestapt.

Kampioenen…

Ik hoorde van een Engelsman dat de Golden Ten wederom een succes was met gemiddeld hoge prijzen.

Je ziet onder andere op PIPA dat steeds meer Nederlandse kopers het gevecht aangaan met buitenlandse kopers en ook nog eens aan het langste eind trekken. Zij hebben het voordeel dat ze weten wat ze kopen. Buitenlanders geloven iedereen hier nog steeds op hun blauwe ogen.

Als je toch ziet wat voor bedragen ze neertellen bij sommige vermeende kampioenen die al jaren niet meer op een podium hebben gestaan, waar dan ook‚Ķ Dan kun je alleen concluderen dat ze slecht op de hoogte zijn van de echte kampioenen en deze niet kunnen onderscheiden van de commerci√ęle, neppe kampioenen.