Facebook

Er wordt mij wel eens gevraagd waarom ik geen Facebook heb, zelfs door mijn neefje van 10. Ik zei: ome Peter heeft geen vrienden. Hij zei: “dan krijg je die toch van mij? Ik heb er genoeg”.

Door de ogen van een kind ziet de wereld er heel anders uit, maar in de werkelijkheid gunnen de meeste mensen je het licht in de ogen niet. Of het nu vreemden, bekenden of zogenaamd goede vrienden zijn.

Dat is één van de redenen waarom ik mezelf daar niet mee bezig houd. Ben je ergens succesvol in, dan wordt je vaker bejegend als bejubeld en vaak door mensen die zelf nooit iets bereikt hebben in het leven.

Er zijn er veel die zichzelf en anderen voor de gek houden met “ik had er 5 van de 6 toen hij er maar 20 van de zoveel had. Maar hij had er meer mee…”. In werkelijkheid heb je dus gewoon slecht gespeeld. Je hebt goede en slechte vluchten en goede en slechte duiven. Hier zit verder niets tussen.

Inzet

Dit jaar zijn de duiven op alle fronten goed gekomen. Als je bij alle kampioenschappen op alle disciplines jong en oud bij de eerste 10 hok en Asduiven staat provinciaal, dan mag je niet mopperen. Daarbij nog drie NPO overwinningen en tal van teletekstplaatsen. Nou, ik heb mindere jaren gekend.

Nog twee weken gas geven, maar alles wat nog extra is, is bonus. De inzet blijft echter 150% t/m 21 september, om daarna terug te gaan naar 100%. Zo moet je de sport beoefenen als je wilt slagen, ook al is dat geen garantie voor succes. Maar alleen dan kun je jezelf geen verwijten maken.